Mobiel VoIP toestel

Een VoIP account gebruiken direct op uw mobiel

Van een klant kregen wij de concrete vraag of hij zijn mobiel, in dit geval een iPhone, kon gebruiken als VoIP toestel. Onze antwoord: Ja dat is mogelijk. Er zijn een flink aantal gratis en betaalde apps beschikbaar waarmee u in no-time uw telefoon omtovert tot een waar VoIP toestel.

De voordelen van een mobiel VoIP toestel op een rij:

  • Zowel op kantoor als onderweg altijd goed bereikbaar op uw vaste nummer;
  • Geen gesprekkosten*, uw telefoon gaat via internet (bijv. 3G/4G) direct over als VoIP toestel;
  • Geen directe investering voor een fysiek VoIP toestel vereist;
  • Direct uitbellen met uw vaste nummer vanaf uw mobiele telefoon.

Waar u op moet letten bij een mobiel VoIP toestel
Onze ervaring leert dat er ook enkele minpunten zitten aan het opzetten van een VoIP account op uw mobiele telefoon. Afhankelijk van de instellingen en de gekozen app kan de batterijduur snel terug lopen. Houd er verder rekening mee dat VoIP telefonie via internet gaat zolang u direct van uw VoIP account gebruik wilt maken. Een internet verbinding is dan ook vereist. Geen nood, heeft u even geen verbinding met internet? Uw mobiel functioneert dan (tijdelijk) niet meer als VoIP toestel maar beantwoord de oproepen via de traditionele belverbinding.

Een mobiel VoIP toestel iets voor u?

Joeri Zuiderwijk - Adviseur bij VoIP Express

Joeri legt u graag in detail uit hoe het precies werkt. Ook kunnen wij u adviseren bij de juiste app keuze. Zo helpen wij u aan de beste (mobiele) telefonieoplossing.

Offerte aanvragen Contact opnemen

*Let op: wanneer uw telefoon niet verbonden is d.m.v. uw VoIP account, gaat uw telefoon (mits opgegeven in uw belplan) wel over via de flexibele doorschakeling naar uw mobiele telefoon. Hier zijn dan onze gesprekkosten van toepassing.

Geïnteresseerd?

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Offerte aanvragen