Nieuws

Vernieuwde site online

Om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn hebben wij vandaag onze nieuwe website gelanceerd. Alle producten van VoIP Express zijn overzichtelijker weergegeven en ook de weergave op verschillende devices is verbeterd.

De website van VoIP Express was inmiddels al meer dan een jaar oud en daarom was het tijd voor de eerste verbeteringen. In het eerste jaar is VoIP Express snel gegroeid en zijn er veel ondernemers geweest welke de voordelen van VoIP Express zagen voor hun onderneming. Zo zijn al onze klanten verzekerd van persoonlijke service, zowel overdag als in de avond en in het weekend. Dit omdat u als ondernemer zelf ook niet van 9 tot 5 werkt.

Daarnaast willen wij ons als VoIP ook meer gaan richten op de verkoop van diverse toestellen. Voorheen was het al mogelijk om een aantal toestellen (zowel nieuw als tweedehands) via ons aan te schaffen. In de nabije toekomst willen we dit aanbod gaan uitbreiden en willen wij ook het online verkoopkanaal een boost geven. Dit al dan niet in combinatie met de configuratie of een complete VoIP oplossing.

Lees meer

Nieuws

Registreer voordelig je regionummer

Omdat de vraag naar regionummers bij bedrijven blijft stijgen heeft VoIP Express een een nieuwe website gestart om regionummers eenvoudig te kunnen registeren. Op regionummer.nl kunt u binnen een paar simpele stappen uw eigen regionummer uit voorraad bestellen.

Meer klanten door een regionaal nummer
“We zien dat bedrijven steeds meer behoefte hebben aan het regionaal gevonden worden door klanten. Een deel van deze regionale indruk wordt gevormd door het vaste nummer van een bedrijf”, aldus Joeri Zuiderwijk, mede-eigenaar van VoIP Express. Een groot deel van de bedrijven neemt zelfs geen contact op met een partij als deze alleen een 06 nummer vermeldt op de website. Mede daardoor hebben wij regionummer.nl gestart, zodat iedereen betaalbaar gebruik kan maken van een vast nummer zonder gelijk honderden euro’s te hoeven betalen, of ergens jaren aan vast te zitten

Onderdeel van VoIP Express
Regionummer.nl is 100% in handen van VoIP Express. Hierdoor krijgt u dus automatisch ook de service (zoals u al gewend bent) van VoIP Express. Korte lijnen, geen poespas en persoonlijke ondersteuning voor nog geen 7 euro per maand (excl.BTW)

Lees meer

Nieuws

Vaste nummers in Nederland

Nederland kent sinds 1930 vaste nummers. Het begon toen met een 4-cijferig telefoonnummer in Amsterdam. Sindsdien is het gebruik van vaste nummers blijvend gestegen. In dit artikel staat wat meer informatie over deze vaste nummers.

Vaste nummers in hun huidige vorm

In 1995 werd met behulp van operatie Decibel alle vaste nummers omgezet naar de nieuwe structuur. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een drie- of viercijferig netnummer welke aangeeft bij welke regio een nummer hoort. Dit nummer wordt vervolgens gevolgd door een unieke nummercombinatie van zes of zeven nummers, waardoor een telefoonnummer (inclusief de eerste nul in het netnummer) in totaal uit 10 cijfers bestaat.

Sinds 2009 bestaan er ook 085 en 091 bedrijfsnummers. Deze zijn in het leven geroepen voor bedrijven welke onafhankelijk van een bepaalde regio willen opereren.

Alle vaste nummers zijn in beheer bij de ACM (voorheen OPTA). De ACM houdt daarnaast ook toezicht op de regelgeving omtrent vaste telefonie en is gerechtigd om boetes op te leggen wanneer telecombedrijven zich niet houden aan de geldende telecommunicatiewet.

De geografische verdeling van netnummers

De verdeling van de geografische gebieden van netnummers is iets van terug gaat naar de jaren vijftig. Toen werd de volgende verdeling aangehouden:
– 010 Rotterdam
– 020 Amsterdam
– 030 Utrecht
– 040 Eindhoven
– 050 Groningen
– 080 Nijmegen

Dit gaf in de loop der tijd echter problemen omdat de regio Rotterdam (mede door de groei van Den Haag) geen 010 nummers meer tot zijn beschikking had. Hier werd toen een nieuwe serie (070) voor aangemaakt. Vanaf 1980 werd het door technologische ontwikkeling ook mogelijk om het derde cijfer van het netnummer te veranderen. Hierdoor werden nummers als 079- (Zoetermeer) en 038- (Zwolle) mogelijk. Later zijn ook nog netnummers van vier cijfers toegevoegd (Bijvoorbeeld 0174- Westland).

In de huidige verdeling van de netnummers zijn de oorspronkelijke regio’s nog terug te vinden. Zo is een 04- nummer gekoppeld aan Zuidoost Nederland, en een 02- nummer aan de regio Amsterdam.

Speciale vaste nummers

Naast de eerdere beschreven 085 bedrijfsnummers, welke regio onafhankelijk zijn, bestaan er nog meer speciale types vaste nummers. Zo zijn er gratis te bellen telefoonnummers (0800 nummers), welke veel worden gebruikt voor een helpdesk of ledenwerving. Daarnaast zijn er ook vaste nummers waarvoor je extra moet betalen (0909- 0900 en 0906 nummers). De kosten van dit nummer kan per minuut of per gesprek zijn.

Ook hebben gemeentes een speciaal vast nummer. Dit is 14 met daarachter het netnummer van de betreffende gemeente, zo is 14070 het nummer van de gemeente Den Haag. Hiermee zijn gemeentes de enige welke een telefoonnummer van vijf cijfers kan hanteren.

Lees meer

Nieuws

Onderhoud aan onze VoIP servers

In de nacht van 4 op 5 november en in de nacht van 11 op 12 november zal er tussen 0:00 en 01:00 onderhoud plaatsvinden aan onze servers. Wij proberen de overlast ten gevolge van dit onderhoud tot een minimum te beperken. U kunt desondanks lichte hinder ondervinden. In principe bent u ook gedurende dit uur gewoon bereikbaar alleen kan de verbinding iets instabieler zijn dan u van ons gewend bent.

Mocht u vragen hebben over dit geplande onderhoud, schroom dan niet contact met ons op te nemen via de mail of de telefoon.

Lees meer

Nieuws

Uw eigen beheeromgeving

Uw eigen online beheeromgeving bij VoIP Express

Iedere klant van VoIP Express krijgt zijn eigen beheeromgeving. Anno 2014 kunt u zo zelf uw telefonie beheren. Zo maakt u in nog geen vijf minuten een eigen belplan op en heeft u realtime inzicht in uw statistieken. Bij statistieken kunt u denken aan de laatste 10 oproepen, maar ook hoeveel oproepen u heeft aangenomen of gemist.

voip-beheeromgeving-voipexpress

Werken aan verbeteringen en optimalisatie

Bij VoIP Express zijn we altijd in beweging en bezig om onze producten verder door te ontwikkelen en te optimaliseren. Zo profiteert u als klant van VoIP Express altijd van de nieuwste ontwikkelingen binnen onze beheeromgeving om zo het maximale te kunnen halen uit uw VoIP telefonie.

De meest gebruikte functies in onze beheeromgeving

 • Statistieken overzicht inkomende gesprekken
 • Belplan module (eenvoudig uw belplan realtime aanpassen)
 • Gesprekken overzicht (o.a. beller, tijd en bestemming)
 • Openingstijden module (instellingen)
 • Meldingen module (instellingen)
 • Voicemail (instellingen)
 • VoIP accounts (overzicht en beheer)

Wilt u meer informatie ontvangen? Of heeft u vragen over uw beheeromgeving?
Neem dan gerust contact met ons op ow mail met onze supportdesk via support@voipexpress.nl

Lees meer

Nieuws

Mobiel VoIP toestel

Een VoIP account gebruiken direct op uw mobiel

Van een klant kregen wij de concrete vraag of hij zijn mobiel, in dit geval een iPhone, kon gebruiken als VoIP toestel. Onze antwoord: Ja dat is mogelijk. Er zijn een flink aantal gratis en betaalde apps beschikbaar waarmee u in no-time uw telefoon omtovert tot een waar VoIP toestel.

De voordelen van een mobiel VoIP toestel op een rij:

 • Zowel op kantoor als onderweg altijd goed bereikbaar op uw vaste nummer;
 • Geen gesprekkosten*, uw telefoon gaat via internet (bijv. 3G/4G) direct over als VoIP toestel;
 • Geen directe investering voor een fysiek VoIP toestel vereist;
 • Direct uitbellen met uw vaste nummer vanaf uw mobiele telefoon.

Waar u op moet letten bij een mobiel VoIP toestel
Onze ervaring leert dat er ook enkele minpunten zitten aan het opzetten van een VoIP account op uw mobiele telefoon. Afhankelijk van de instellingen en de gekozen app kan de batterijduur snel terug lopen. Houd er verder rekening mee dat VoIP telefonie via internet gaat zolang u direct van uw VoIP account gebruik wilt maken. Een internet verbinding is dan ook vereist. Geen nood, heeft u even geen verbinding met internet? Uw mobiel functioneert dan (tijdelijk) niet meer als VoIP toestel maar beantwoord de oproepen via de traditionele belverbinding.

Een mobiel VoIP toestel iets voor u?

Joeri Zuiderwijk - Adviseur bij VoIP Express

Joeri legt u graag in detail uit hoe het precies werkt. Ook kunnen wij u adviseren bij de juiste app keuze. Zo helpen wij u aan de beste (mobiele) telefonieoplossing.

Offerte aanvragen Contact opnemen

*Let op: wanneer uw telefoon niet verbonden is d.m.v. uw VoIP account, gaat uw telefoon (mits opgegeven in uw belplan) wel over via de flexibele doorschakeling naar uw mobiele telefoon. Hier zijn dan onze gesprekkosten van toepassing.

Lees meer

Nieuws

Zelf uw offerte samenstellen

Eenvoudig zelf selecteren en berekenen

online-toolHet is sinds vandaag ook mogelijk om zelf uw offerte samen te stellen. Zo maakt u zelf in ongeveer vijf a tien minuten helemaal zelf een offerte op maat. Bereken eenvoudig uw belminuten, eenmalige kosten en maandelijkse kosten.

Gesprekkosten berekenen
Bereken eenvoudig hoe veel u ongeveer per maand kwijt denkt te zijn aan gesprekkosten. Deze berekening maakt u aan de hand van het aantal (verwachte) gesprekken en het (totaal) aantal belminuten van alle gesprekken samen. Dit brengt u eenvoudig en snel in kaart voor zowel binnenlandse vaste- en mobiele gesprekken. Voor internationale tarieven hebben wij een aparte pagina waarop deze tarieven zijn terug te vinden.

Aantal VoIP accounts bepalen
Als tweede kunt u het aantal gewenste VoIP accounts (gebruikers) opgeven. We hebben een staffel korting voor als u meerdere VoIP accounts bij ons afneemt. Let er op dat u per toestel, mobiele telefoon of computer een unieke VoIP account nodig heeft.

Gewenste VoIP modules kiezen
Een van de mooie functionaliteiten van VoIP telefonie bij VoIP Express is het zelf kunnen beheren van uw belplan. Zo maakt u in nog geen vijf minuten een belplan voor uw telefoonnummer. Met onze VoIP modules kunt u uw belplan en de beschikbare functionaliteit voor uw VoIP telefonie uitbreiden. Kies bijvoorbeeld voor de openingstijden module of de meldingen (berichten) module.

Telefoonnummers en nummerblocks
Selecteer vervolgens hoeveel verschillende telefoonnummers u wilt gebruiken. Heeft u genoeg aan 1 regionaal nummer of wilt u meerdere nummers voor verschillende afdelingen? Alles is mogelijk. Heeft u al een bestaand telefoonnummer? Geen probleem, deze kunnen we overzetten (portering) naar onze server.

Een vast toestel of toch liever mobiel?
Als laatste optie binnen onze online offerte tool kunt u aangeven welke toestellen u graag meegenomen wil hebben in de offerte. Hierbij kunt u kiezen uit vaste toestellen voor op uw bureau, maar ook voor draadloze toestellen. Blijft u liever helemaal mobiel? U kan ook uw iPod, iPhone, tablet of andere mobiele telefoon gebruiken. Zo maakt u van uw telefoon direct een VoIP toestel.

Advies of hulp nodig?

Robin Moggré - Adviseur bij VoIP Express

Ga voor een professionele telefonieoplossing. Vraag gerust om ons advies of laat u door ons helpen bij het aanvragen van een passende en geheel vrijblijvende offerte. Robin rekent graag met u mee en bekijkt de beste telefonieoplossing voor uw bedrijf.

Offerte zelf samenstellen Contact opnemen

Lees meer